In Nunspeet is het gebied dat gisteravond werd afgezet vanwege een brand op een bedrijventerrein, weer vrijgegeven. Op het terrein stond onder meer een opslag van een e-bikefabrikant Stella in brand met duizenden fietsaccu’s. Juist die accu’s waren het probleem, zegt de burgemeester van Nunspeet…..

Pas vanochtend was de brandweer klaar met het weghalen van de accu’s en mochten bewoners hun huis weer in. De veiligheidsregio verstuurde opnieuw een NL Alert.
https://www.omroepgelderland.nl/…/Blog-Onduidelijkheid-over…

De gevaren van een brand met een #lithium-ion batterij wordt onderschat! Met de reguliere blusmiddelen CO2, Poeder, Schuim en water is dit niet te blussen. Daarom adviseren en leveren wij F-500 bij onze klanten waarbij er wordt gewerkt met lithium batterijen. Dit blusmiddel kan de #Exothermische reactie stoppen en daarmee de brand blussen.

Een brand direct opmerken en kunnen bestrijden is cruciaal bij de #bedrijfshulpverlening. Wij leveren, adviseren en trainen hierin bedrijven.

Wilt u advies of een demonstratie van F-500, neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij wensen Stella Fietsen heel veel sterkte toe, want een brand is ergste wat je kan overkomen binnen het bedrijfsleven.